Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Högalids IF

5 - 2
Zinkensdamms IP 1
6 maj 2017
16:00

BK Yardies

Referat

Referat: Högalids IF - BK Yardies

Yardis högan ett ett, alltså delad pott i offside mål. Men fem två i matchen, till Högans favör.
Yardianerna började med en hög och stark press i dom första tio minutrarna. Jag började tänka att det här blir riktigt svettigt och det vart det. Den som räddade oss då var Jakop, två Yardianer helt fria med honom med bollen under kontroll, han går ut i helt rätt ögonblick och snor helt enkelt bollen av dom på något konstigt sätt som jag inte hajar i skrivandets stund. Det var inte en gång Jakop avvärjde frilägen i halvleken, det gör honom till halvlekens spelare (tätt följd av Simon), bra att du räddade oss från Yardianerna målfrossa Jakop.
Efter ca 13 minuter började vi jämna ut spelet och ta över det mer och mer. Det visade sig att Yardianerna var betydligt bättre offensivt än defensivt, så när vi kom ner på deras planhalva fick dom problem och det renderade i ett mål från Nicko med hjälp av Simon och ett riktigt flipperspel mellan stolparna. Robin med assist från Simon kunde utöka till två noll av bara farten. Vi hade lite problem med Yardianen nr 8 och när han skötte spelet fick vi problem och det renderade i deras jätte offside mål, flera Yardianer stod offside, knallar upp till on side och slår in bollen. Men det där med att allt jämnar ut sig visade sig när Messi var offside flera gånger med flera meter och slår in bollen till Erik som förvaltade passen med att behärskat slå in bollen i mål strax före paussignalen. Riktigt skönt att gå in med en tre ett ledning i paus och att det inte var två noll. För då vet man inte vad som hänt i andra halvlek, med tanke på Capatonis ord före matchen mot Jarlabergarna.
I andra halvlek kom Jardianerna in med ny energi, jämnade ut spelet och reducerade till tre två efter att vi envisas med att dutta med bollen istället för att slå upp den i någon korridor, för våra vindsnabba, tekniska, starka, osjälviska och vackra forwards. Det var skönt när Messi med assistans av Jakop kunde slå in fyra två, för Jardianerna hade fått en liten lindrisk knäpp efter sin reducering och gick verkligen för kvittering. Där stängdes nog matchen.
Den stängdes definitivt när andra halvleks lirare i Högan i form av Lill Erik Lundh, gör en djupledslöpning som man får gå tillbaka till Johan Sunds och Larres glansdagar i Högan för att få se dess like, fan vilket skönt mål. Löpningen kändes i hela kroppen på mig, för att den var så perfekt. Hoppas verkligen att få se såna löpningar i framtiden också Erik, för det är fotboll det, när den är som bäst. Jag får lyfta på hatten för Nicko också, som samarbetade med Erik vid det underbara målet. Jag vill också passa på att ge mer än godkänt till Simon i målet, en jävligt styv insats. Men Jardianerna satte dig inte på samma prov som Jakop fick utstå.
Jag tycker att vår insats är värd en femma av tio möjliga. Det som drar ner lite är att vi bitvis hade alldeles för stora ytor mellan lagdelarna och att vi duttar med boll i trängda situationer.
Efter matchen var vi några stycken som gick till puben, för att ta en öl. Efter sisådär en tio öl, började vi snacka lite taktik utan hämningar. Vad stor Erik kom fram till var att vi ibland måste slå upp bollen mot våra forwards i korridorerna, där dom bara skall bara redo för att ta emot bollen. Om vi bara kan få in det så vill jag säga att det i fortsättningen räcker med att vi strutar tre framåt, för att vinna matcherna. Pubens prestation stod Capatoni för. Han sa att han bara skulle ta en öl och gjorde det. Bra jobbat Cappa!!!
Hoppas att vi ses i morgon kl 19.00 på långholmen.
Önskar 99:an
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Lundh 1 2 0 0 0 2
Messaye Aberra 1 1 1 0 0 2
Nicholas Riley 1 1 1 0 0 2
Simon Rosenberg 1 0 2 0 0 2
Robin Castillo 1 1 0 1 0 1
Jacob Stenblom 1 0 1 0 0 1
Daniel Fathi 1 0 0 0 0 0
Erik Rappling 1 0 0 0 0 0
Fredrik Greiff 1 0 0 0 0 0
Nils Sjösten 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 22 sep 2017, 18:00 BK Yardies - Högalids IF 3 - 2